Veelgestelde vragen - Frequently Asked Questions

Wat houdt de Resengo Cadeaubonshop in? FAQ 1079

Met de Resengo Cadeaubonshop kan je cadeaubonnen meteen online verkopen via je eigen website.De klant zal via e-mail na betaling de cadeaubon in PDF-formaat ontvangen. Dat gebeurt allemaal automatisch!


  • Wanneer krijg je het bedrag van de bonnen uitbetaald van de cadeaubonnen die je online verkocht heb? 

 

Het bedrag wordt de vrijdag volgend op de verkoop van de cadeaubon uitbetaald op je rekening. Je ontvangt dus het geld zodra de cadeaubon verkocht is. Je hoefdt dus niet te wachten tot de cadeaubon ingeruild wordt door je klant. Dat betekent dat je het bedrag van elke cadeaubon ontvangt, zelfs als deze nooit wordt verbruikt.

 

  • Je zou graag je cadeaubonnen ook per post verzenden, is dat mogelijk?

 

Ja, dat kan. Je bepaalt zelf op welke manier je de cadeaubonnen wilt aanleveren bij de klant, digitaal of een papieren versie. Je kan de klant zelf laten kiezen hoe hij/zij de cadeaubon wil ontvangen. Je kan zelfs een meerkost aanrekenen als je de cadeaubon per post moet verzenden.

 

Wij raden aan om je gast zeker de mogelijkheid te geven de cadeaubon meteen in PDF te ontvangen. Op die manier heeft je klant zijn cadeaubon in enkele muisklikken (ideaal voor lastminute-aankopen).


  • Wat zijn de kosten voor deze module? 

 

De set-upkost bedraagt éénmalig €150. De variabele kosten bestaan uit €2,5/verkoop + ongeveer 2,5% transactiekosten. Die kosten kan je doorrekenen aan je klant onder de vorm van administratiekosten. Op die manier betaal je voor de de module enkel de set-upkost. De kost van €2,5 wordt aan jou gefactureerd onder de vorm van credits (per 30, onbeperkt geldig in tijd) en krijg je dan zo terug bij elke verkochte cadeaubon. De transactiekosten worden meteen afgehouden van de uitbetaling.

  • Ben je verplicht om de transactiekosten door te rekenen aan je klant? 

 

Nee, dat is volledig jouw keuze. Jij bepaalt zelf ook hoe groot die kosten zijn. Standaard stellen wij alles zo in dat je uiteindelijk de variabele kost volledig recupereert. Dat wil zeggen €3 vast (= € 2,5 * + 21% BTW) + 2,5% variabel. 9 op 10 klanten behoudt deze berekening. Wij raden echter wel aan om die kosten niet door te rekenen. Ervaring leert ons dat het tot een verdubbeling van je verkoop kan leiden. Zie 5 goede redenen om geen administratiekosten aan te rekenen bij de verkoop van een cadeaubon

 

  • Klanten drukken de cadeaubon zelf af. Hoe controleer je dan het gebruik van deze cadeaubonnen?

 

Je kan het gebruik van een cadeaubon controleren door middel van het cadeaubonnummer en de verificatiecode die op de cadeaubon staan. Het is belangrijk om elke cadeaubon bij ontvangst te registreren in je Resengosysteem. Daarmee controleer je de geldigheidsdatum van de cadeaubon en of die cadeaubon al dan niet reeds verbruikt werd.


  • Kan je de module ook gebruiken om cadeaubonnen in de zaak te verkopen? 

 

Dat kan, lees deze FAQ. Voor alle verkopen die je zelf ingeeft, worden geen kosten aangerekend. Een uitzondering daarop is als de cadeaubon online betaald werd.


  • Kan je klanten ook via overschrijving laten betalen?

 

Dat kan zeker, maar die betalingen dien je zelf op te volgen. Bij betaling via overschrijving worden er uiteraard geen transactiekosten aangerekend.

 

  • Hoe activeer ik de Resengo Cadeaubonnenshop?

Je kan de Resengo Cadeaubonnenshop activeren door te gaan naar Beheer > Algemeen > Resengo Modules. Daar kan je klikken op de Online Cadeaubonnenshop en die rechtstreeks activeren. Alle informatie over je shop wordt dan verstuurd via onze Helpdesk.

 

Een paar voorbeelden van de shop vind je hieronder terug: