Veelgestelde vragen - Frequently Asked Questions

Hoe verstuur ik een mailing naar mijn leden? FAQ 652


 1. Ga naar Beheer>Communicatie>Mailing versturen. Hier kan je onderaan in het donkergrijze kader van Boodschap versturen je mail opmaken en verzenden.


 2. Duid aan naar welke klanten je de mail wilt versturen.

  • We raden aan eerst een test te sturen naar je eigen mailadres. Zoek je mailadres via de witte zoekvelden bovenaan de pagina en vink het aan.

  • Naar enkele leden: vink het vakje aan voor elke klant die je wilt bereiken

  • Naar alle leden: zet je cursor in een zoekveld en druk op enter om je volledige ledenlijst op te laden. Je hoeft geen vakjes aan te vinken.


  • Omwille van de GDPR-wetgeving zal er enkel een nieuwsbrief verstuurd worden naar iedereen die de optie Nieuwsbrief ontvangen gekozen heeft tijdens de reserveringsflow. Om te checken hoeveel mensen zich inschreven op de Nieuwsbrief kan je boven de kolom Nwsbr. het drop-down menu op Waar zetten, en dan in een leeg veldje staan en op Enter drukken. Dan kan je weer bovenaan checken hoeveel mensen er in die selectie zitten.


 3. Wil je je tekst opmaken, foto's of hyperlinks toevoegen, druk dan op . Wil je een mailing met enkel tekst opstellen, ga dan naar de volgende stap.

 4. Duid het mailtemplate van jouw zaak aan

 5. Is er geen afzender ingevuld? Zoek dan via het loepje naar het juiste account

 6. Vul een onderwerp in

 7. Vul een boodschap in


 1. Klik op om een voorbeeld te krijgen van je mailing.

 2. Tevreden?

  1. Vul bij Datum verzending een tijdstip in de toekomst. (bv 10 minuten later). Zo kan de mail al in het systeem worden ingeladen alvorens ze verstuurd word. 

  2. Klik op .  Nadat je 2 vragen hebt bevestigd, zie je een pop-up verschijnen met de tekst "Bezig met versturen...". Is dit niet het geval, dan blokkeert jouw computer mogelijk alle pop-ups. Schakel deze uit om de mail te verzenden.
Eens je het venster "Bezig met versturen..." ziet, wordt je boodschap verzonden. Dit proces kan niet worden stopgezet.