Veelgestelde vragen - Frequently Asked Questions

Hoe werkt de Resengo-bon? FAQ 1080

De Resengo-bon is een cadeaubon die mensen kunnen kopen via www.resengo.com. De persoon die deze bon cadeau krijgt kan met deze bon dan reserveren in alle deelnemende zaken, en dat zijn er heel wat! Deze bon wint dan ook snel aan populariteit! Ook voor jou is de Resengo-bon uiterst voordelig. Je krijgt namelijk 100% van de cadeaubon uitbetaald. Dat wil zeggen dat je bij een bon van €100 ook daadwerkelijk €100 op je rekening krijgt!

  • Hoeveel commissie moet ik afgeven wanneer ik als zaak een Resengo-bon aanvaard?

   Je krijgt de waarde van de Resengo-bonnen die in jouw zaak verbruikt zijn steeds voor 100% uitbetaald. Met andere woorden, er wordt GEEN commissie aangerekend op Resengo-bonnen.
  • Hoe moet ik het verbruik van Resengo-bonnen administratief verwerken? Moet ik daar een factuur van maken?

   Je verwerkt de ontvangsten van Resengo-bonnen gewoon als een betaalmiddel zoals cash. Voor het innen van Resengo-bonnen dienen er dan ook geen facturen gemaakt te worden aangezien er GEEN commissie op wordt gevraagd.
  • Hoe wordt het verbruik van een Resengo-bon correct ingeven?

   Iemand die een Resengo-bon ontvangt registreert die eerst op resengo.com. Vanaf dan kan deze bon gebruikt worden om te reserveren. De bon wordt dan ook altijd al direct bij het reserveren geregistreerd en gevalideerd. Het enige wat jij hoeft te doen is de waarde van de bon als betaling te registreren op de rekening van de klant wanneer deze afrekent.
  • Hoe weet ik dat een klant met een Resengo-bon gereserveerd heeft?

   Je krijgt daar op 3 manieren een melding van:
   1. Je ontvangt een melding in je startscherm zodra de reservering gemaakt is
   2. Dit wordt aangeduid in de reservering zelf
   3. De dag dat de klant komt krijg je een extra melding
   .
  • Is het belangrijk dat ik ook de fysieke bon krijg?

   Neen, de fysieke bon heeft geen enkele waarde. Enkel de juiste registratie van de bon in Resengo is van tel voor een uitbetaling.
  • Een klant biedt in mijn zaak een fysieke Resengo-bon aan en heeft deze niet geregistreerd op de reservering. Mag ik die bon weigeren?

   Ja zeker. Enkel bonnen die digitaal reeds geregistreerd staan op de reserveringen dien je te aanvaarden en dus in mindering van de rekening te brengen. Een Resengo-bon die je enkel fysiek aangeboden wordt mag je steeds weigeren. Deel dan mee aan de klant dat hij deze dient te registreren op resengo.com en van daaruit dient te reserveren.
  • Kan ik eventueel een fysieke Resengo-bon aanvaarden?

   Je bent vrij om deze bon te aanvaarden. Je dient de bon dan te registreren via Beheer>Cadeaubonnen>Inscannen bonnen Geef het nummer en de verificatiecode in (aan elkaar, zonder plusteken). Wanneer na het ingeven het scherm groen wordt, dan is de bon correct geregistreerd en zal deze uitbetaald worden.
   Opgelet: Resengo betaalt de bonnen enkel uit op basis van de digitale registreringen, nooit op basis van een fysieke bon. Indien je een fysieke bon aanvaardt, dien je de bon direct te registreren wanneer de klanten nog bij jou in de zaak zijn. Zo ben je er zeker van dat de betreffende bon nog wel geldig is.
  • Wanneer mag ik de uitbetaling van de geregistreerde bonnen verwachten?

   Deze bonnen worden telkens de vrijdag voor de datum dat de reservering plaatsvindt aan jou uitbetaald. In de meeste gevallen staat het geld dus al op je rekening voordat de klant bij jou in de zaak komt. Wanneer de reservering minder dan een week op voorhand gemaakt wordt, ontvang je het geld de eerste vrijdag nadat de reservering gemaakt is.
  • Waar kan ik de uitbetalingen van de Resengo-bonnen opvolgen?

   Alle betalingen vanuit Resengo kan je opvolgen via Beheer> Algemeen> Resengo uitbetalingen.
  • Wat gebeurt er met een bon als de reservering tijdig wordt geannuleerd?

   Wanneer deze bon nog niet aan jou is uitbetaald, dan wordt de Resengo-bon terug actief. Wanneer deze bon wel al is uitbetaald aan jou, dan beslis jij zelf wat je doet:
   • Geef een nieuwe bon (enkel geldig bij jouw eigen zaak )
   • Geef geen nieuwe bon (bv. in geval van een laattijdige annulatie of no-show)