Over Sauna Puur

In sauna PUUR komt U tot rust.

Puur betekent: innerlijke rust, stilte, harmonie tussen lichaam en geest, aandacht voor je-zelf.

Saunabaden is pure natuurgeneeskunde. Saunabaden heeft een reinigende werking, zowel innerlijk als uiterlijk. Sauna wordt nu vooral gezien als 'wellness'. In oorsprong is het echter veel meer dan dat. Heel wat oude volkeren hadden een ritueel van opwarming en afkoeling. Ze deden dit om de natuurlijke weerstand van lichaam en geest te vergroten.

Aanwezig zijn doe je met je lichaam en geest via je zintuigen:

zien: lichttharapie
horen: rustgevende muziek en water
voelen: warmte en afkoeling, scrubben
ruiken: aromatherapie -
proeven zuiverende biologische thee, fruit, noten

"Aanwezig" zijn verlaagt de lichamelijke spanning veroorzaakt door angst, bezorgdheid, agressie, werkdruk, slapeloosheid, … Bij een dalende lichaamsspanning verhoogt het gevoel voor wat 'echt' belangrijk voor je is: je PURE zelf.

De saunaruimte werd ontworpen in dezelfde architecturale taal als de rest van het gebouw, waarin ook een groepspraktijk voor kinesitherapie, osteopathie, psychologie en een instituut voor huidverzorging gevestigd is. Door het gebruik van natuurlijke materialen, rustgevende kleuren, mooie lichteffecten en een sobere en strakke indeling werden ruimtes gecreëerd die rust uitstralen en waarin de bezoeker zich-zelf terug vindt.


  • Privé Sauna

Stel een vraag